Hitta rätt Mc försäkring

Försäkring Fördel Pris?
Compricer Låt Compricer hämta in offerter

När man ska en ny motorcyckel bör man läsa på lite om mc försäkringar innan man väljer ut en. Priser på denna typ av försäkringar kan skilja väldigt mycket i pris beroende på vilken modell du väljer. Eller du kanske redan har en motorcyckel som behöver en mcförsäkring? I denna artikel ska vi gå igenom vad du ska tänka på vid val av försäkring och hur man kan hitta en bra och billig mc försäkring ute bland alla försäkringsbolag.

Du måste minst ha en trafikförsäkring som skyddar dig mot sakskador och personskador. Mitt råd är att teckna en trafikförsäkring fort du har varit och köpt en ny motorcyckel för att slippa betala dyra straffavgifter från trafiksäkerhetsföreningen. Här kan du annars få betala 137 kr per dag för att ha glömt försäkra dig. Du kan alltid höja upp din försäkring i efterhand om du har svårt att bestämma dig från början.

Bild från https://digitaltmuseum.se/011024479259/motorcykel/media?slide=0

Om ni vill läsa mer om vad man ska tänka på vid val av mc försäkring så kan ni här hitta rätt mc försäkring. Dem skriver om alla sorters försäkringar djupgående och svarar på frågor rörande ämnet.

Jämför priser på nätet men se upp för fallgropar

Man ska alltid ringa runt bland flera försäkringsbolag och jämföra priser. Det kan också vara en bra idé att jämföra priser på nätet via olika jämförelsesajter som snabbt och enkelt tar fram olika priser. Men se upp för fallgropar och speciella krav som kan ställa till det för dig när skadan väl skett. Att enbart jämföra priser och inte gå igenom de avtal som finns kan bli en dyr historia. Visa försäkringsbolag kan ha tuffare krav som att du måste ha din motorcyckel inlåst i ett garage, andra kräver att du måste teckna för ett helt år och kanske blir tvungen att köra med skyddsutrustning.

Kolla upp de olika försäkringsbolagens omdömen

Du kanske inte orkar kolla igenom en massa avtal och lägga massa timmar på att lusläsa. Kolla då gärna in sajten Konsumenternas.se som gör oberoende jämförelser av marknadens försäkringsbolag och deras försäkringar. Du kan då jämföra betygen på alla försäkringsbolag och ställa det emot priset och lyckas hitta en prisvärd försäkring till din motorcyckel.