Olika Motorcyklar

Försäkring Fördel Pris?
Compricer Låt Compricer hämta in offerter

Här nedan presenterar vi ett förenklat register över de olika motorcyklar som rullar på våra vägar för att du enklare ska kunna se rätt försäkring för din typ av MC.

Klassisk
En klassisk motorcykel är den motorcykeln man oftast ser ute på vägarna, det är också dessa motorcyklar man använder för att ta Mc kort.

Offroad
Är en motorsport som man kör i terräng, oftast i skogar eller delar av skogar som är lite smått modifierade för att man skall kunna köra, med hinder, vattenpölar och så vidare.

Custom chopper
En chopper är en ombyggd bobber. Man tar bort alla ”onödiga” delar för att lätta i vikt och öka farten. ? Man kan modifiera en Chopper mer eller mindre efter sina önskemål, detta kallas då en Custom chopper. Det går att beställa choppers, dessa kallas Custom chopper.

Enduro/Trial
Enduro/trail är en motorsport som körs i terräng. Enduro är en väldigt stor motorsport i Sverige och har flera utövare här.

Vespa
Vespan är en äldre modell av dagens scooter och fanns först i italien och var modern på 1950-1960 talet. Vespa är även det latinska ordet för geting, vilket kan märkas ibland på en vespas utseende.

Scooter
En Scooter är en mer eller mindre modern vespa och var väldigt populär bland Mods på 1960 talet och har efter det influerat scooterkulturen något enormt.

Eu-moped
Är en moped i Klass 1 som går i max 45 km/h

Lämna ett svar