Hitta billigare mc-försäkring

Försäkring Fördel Pris?
Insplanet Låt Insplanet hämta in offerter
Compricer Jämför alla försäkringsbolag direkt

Många är nog av den meningen att det kostar väldigt mycket att försäkra sin motorcykel. Och visst kan det stämma, ligger man i högsta riskgruppen så är många försäkringsbolag väldigt dyra på motorcykelförsäkringar just eftersom det sker så mycket olyckor med motorcyklar inblandade. Men så behöver det inte vara, att man som nybliven ägare av motorcykel får lägga upp en stor del av kostnaden på att försäkra sin motorcykel.

Olika mc-försäkringar

Priserna för mc-försäkringar varierar stort och det är många faktorer som avgör vilka regler och självrisker som gäller. Generellt kan man säga att försäkringsbolagen delar in försäkringstagarna i ålderklass och typ av motorcykel, även kön kan avgöra försäkringskostnaden. Vad gäller ålder av försäkringstagare så kan man säga att ju yngre desto dyrare blir det. Är man 24år och nybliven motorcykelförare så ligger man i dyraste prisklassen. Intervallgränser brukar ligga vid 30 och 40år, för seniorer är det billigast. Är man tjej brukar det bli en billigare motorcykelförsäkring, enligt statistiken är inte alls lika många tjejer inblandade i mc-olyckor.

Sedan delas motorcykeln in i klass beroende på vilken typ av motorcykel det är. Klassiska och historiska motorcyklar, offroadhojjar, mellanklass mc, modifierad motorcykel, endurocykel och scooter. Generellt räknar man med att försäkringspremien stiger ju mer sportig din motorcykel är. Att du har en gammal och unik motorcykel brukar inte leda till dyra försäkringar, tvärtom är det billigare efterom ägare av speciella motorcyklar tar hand om dem väl och utnyttjar sällan försäkringen enligt statistiken.

Varför jämföra motorcykelförsäkringar?

Det finns många skäl till att jämföra pris på motorcykelförsäkringar. Här är några självklara orsaker:

  • Bra kostnadsöverblick över mc-försäkringar – genom att ta fram uppgifter från flera försäkringsbolag så kan du lätt se variationer i priser och villkor.
  • Hitta rätt motorcykelförsäkring – du som är nybliven ägare av motorcykel behöver snabbt och enkelt få tag på den bästa motorcykelförsäkringen för dig.
  • Hitta billigare mcförsäkring – har du redan en motorcykel idag så kan det vara en god idé att göra en prisjämförelse. Du anar inte vad mycket pengar det går att tjäna genom att jämföra motorcykelförsäkringar.
  • Hitta enkelt en mc-försäkring – Genom ett enkelt formulär där du matar in dina person- och fordonsuppgifter kan du effektivt söka igenom en rad försäkringsbolag för bästa pris på mc-försäkringen.